Cultuur & Natuur kasteel

Zomeropera

16/05/2018 - 19/06/2018

IL TROVATORE
Giuseppe VERDI
Opera in 4 bedrijven.

Libretto Salvatore Cammarano, naar 'El Trovator' van Antonio Garcia Gutuérrez. Het libretto werd na het plotse overlijden van Cammarano voltooid door Leone Emanuele Bardare.

Première: Teatro Apollo in Rome op 19 januari 1853.

De Zomeropera programmatie 2018 wordt opnieuw een topper met Verdi's meesterwerk IL TROVATORE. Met Il Trovatore begeven we ons in een zigeunermilieu waar liefde, verleiding, misleiding, wraak en chantage hoogtij vieren en het noodlot zich onomkeerbaar voltrekt. Succesregisseur Carlos Wagner die voor Zomeropera reeds Rigoletto en Eugen Onegin realiseerde, staat borg voor een voorstelling die op het netvlies blijft kleven. Dirigenten Enrico Delamboye en Leslie Suganandarajah leiden een topcast en het Zomeropera orkest en koor tot muzikale hoogtepunten.

 

DE PUBLIEKSTICKETVERKOOP
U kan kiezen tussen twee systemen : online reservatie en telefonische reservatie. Beide systemen registreren uw reservatie. Wij verzoeken u vriendelijk per bestelling slechts 1 manier van reservering te gebruiken en raden u aan de online methode te gebruiken. 
Rolstoelplaatsen kunnen enkel telefonisch op het nummer 0477/ 675 592 of via info@zomeropera.be besteld worden. 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands