Cultuur & Natuur kasteel

Zoek de schat van vlieg

01/07/2020 - 30/08/2020

Er was eens…een dappere ridder die op queeste ging in het kasteel van Alden Biesen. ‘Een queeste? Ja, dit is een avontuurlijke zoektocht’. De ridder was charmant, vriendelijk, vrolijk en had een fantastisch mooi groot paard. Samen gingen ze op zoek naar de schat van Vlieg. Misschien moesten ze het wel opnemen tegen een draak, door een bos van doornen stappen of muziek toveren of luisteren naar de stilte. Want de zoektocht draait rond geluid: ‘hoor jij wat ik hoor?’. 
Helaas is de tocht moeilijker dan gedacht. Hierdoor heeft de ridder de hulp nodig van een moedige jonge vrouw of jongeman. Ben jij zo iemand? Kan jij de ridder helpen? Op je zoektocht moet je leuke opdrachten uitvoeren waarbij verschillende sprookjesfiguren je leiden naar de schatkist! Achteraf wacht je nog een leuke verrassing! Schat van Vlieg speelt zich voornamelijk buiten af.

Wanneer: van 1 juli t.e.m. 30 augustus
                van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur

Prijs: ≤ 12 jaar: gratis; ›12 jaar: € 5

Waar: aanmelden aan de balie van de Grimmtentoonstelling in de waterburcht

Info: aldenbiesen@vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 93

Reserveer hier alvast je tickets voor het hele gezin. Online reservatie vereist via 'Eventbrite'

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands