Cultuur & Natuur kasteel

Tentoonstelling ‘Rise & Fall', een intrigerende blik achter de schermen van de Landcommanderij’

24/10/2020 - 20/12/2020

Naar aanleiding van haar achthonderdste verjaardag organiseert de Landcommanderij Alden Biesen een tentoonstelling over de meest fascinerende periode uit haar verleden: zes eeuwen Duitse Ridderorde vanaf het ontstaan in 1220 tot en met de openbare verkoop in 1797 na de Franse revolutie. Met de tentoonstelling Alden Biesen: Rise & Fall maakt de bezoeker kennis met het fascinerende verleden van de Landcommanderij ten tijde van de landcommandeurs en de ridders van de Duitse Orde. We brengen u verhalen van grootse banketten, intieme feesten, edele ridders en schone jonkvrouwen, maar ook over het leven van de gewone stervelingen op het domein. Doorspekt met grote ego’s, uiterlijke sier, intriges en macht. We leggen de ziel van Alden Biesen bloot aan de hand van een aantal sleutelwerken. Niet te missen!
Waar: waterburcht
Wanneer:
Openingsuren: maandag, dinsdag, donderdag: van 10 tot 18 uur
Vrijdag van 10 tot 20 uur
Zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur
Woensdag gesloten

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands