Cultuur & Natuur kasteel

Schatten van Vlieg ‘Voel jij wat ik voel?’

07/07/2018 - 02/09/2018

Geen verveling in de grote vakantie: ga mee op zoektocht naar de Schat van Vlieg. Volg je het tastparcours en vind je de schatkist? Dan maak je kans op een leuke prijs! Kinderen van 4 tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene kunnen deze zomer op de tast Alden Biesen leren kennen. Na horen, zien en ruiken de vorige jaren, loodst een voelparcours families op een speelse manier naar de schat.
Door te voelen leer je immers écht kennen, beter kennen. De tastsensatie is een sensatie die je bijblijft. En na het vinden van de schat is er voor ieder kind nog een leuke verrassing!

Wanneer: van 7 juli t/m 2 september; dinsdag t/m zondag van 10.00 u. tot 17.00 u.
Waar: aanmelden aan de balie van de tentoonstelling ‘Keramiek te kijk’ in de Waterburcht

Toegangsprijzen
3,00 euro per persoon 
2,50 euro: 60+ en studenten 18 tot 26 jaar op vertoon van studentenkaart
2,50 euro: groepen vanaf 15 personen (zonder gids)
1,50 euro: Lerarenkaart, DAL, leerlingen 7 tot 18 jaar
gratis: 0 tot 7 jaar en 365.be kaarthouders
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands