Cultuur & Natuur kasteel

OSUNA - Morus.Dut.Sāng 

30/11/2018

"In de schaduw van de Moerbeiboom"
Het muzikaal trio OSUNA brengt samen met beeldend kunstenares Colette Dedyn een sonoor, kleurrijk en smaakvol project. Deze familievoorstelling brengt de moerbeiboom zoals nooit eerder gezien. De bij deze boom horende historische en nieuwe verhalen, gedichten, recepten, liedjes en muziek worden in een mengeling voor u gebracht. Tijdens deze voorstelling langsheen de Zijderoute krijgt u niet alleen te horen en te zien, maar ook lekkers te proeven op basis van deze smakelijke gezonde vrucht: de moerbei.

Colette Dedyn creëert tijdens het concert live geprojecteerde schilderijen op basis van moerbeisap. Zij wordt hierdoor verhalenverteller, tovenares en chef-kok.

De muzikanten – Raphaël De Cock, Thomas Baeté en Emre Gültekin – begeleiden haar hierbij op originele muziekinstrumenten zoals de saz (Turkse luit), middeleeuwse vedel en vihuela, traditionele blaasinstrumenten en de chatkhan (Siberische zither) en traditionele zangstijlen waaronder ook keel- en boventoonzang.

Wanneer: 30 november 2018 om 19u30
Prijs: > 18 jaar: € 9;  8-18 jaar: € 6;  < 8 jaar, gratis
Info: tine.vandenbunder@cjsm.vlaanderen.be
In samenwerking met OSUNA, Colette Dedyn, Musica vzw en Landcommanderij Alden Biesen
 

Schrijf je in voor OSUNA - Morus.Dut.Sāng

+ 18 (9 euro p/p.)
Jeugd 8 - 18 (6 euro p/p.)
Kinderen - 8 (gratis)

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands