Cultuur & Natuur kasteel

Open Monumentendag

08/09/2019

Ontdek op zondag 8 september tijdens de Open Monumentendag wie er vroeger in het kasteel van Alden Biesen woonde. Een gids vertelt je meer over het verleden van onze erfgoedsite en toont je alle mooie plekjes! Bewonder het gerestaureerde appartement van de landcommandeur, de kerk en de tuinen. Een unieke ervaring!

De rondleidingen starten aan het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen tegenover de kerk. De gidsen nemen je mee over het hele domein.. Gidsen vertellen hun verhaal op 6 locaties verspreid over het domein.
Rondleidingen starten om  13u30 - 13u45 - 14u00 - 14u15 - 14u30 - 14u45 - 15u00 - 15u15 - 15u30 - 15u45 - 16u00. 

Duur rondleiding: ca. 1,5 uur
Maximum 25 personen/groep.  
Vooraf inschrijven is niet nodig, enkel tijdig aanmelden in het onthaalcentrum.  
Deze activiteit is gratis. 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands