Cultuur & Natuur kasteel

N.E.R.O.  operavoorstelling voor kinderen

22/06/2019 - 25/06/2019

De 8-jarige Jetro gaat logeren bij zijn opa en oma. Hij ziet te laat dat de oplader van zijn i-Pad nog in de auto van zijn ouders ligt. 
Opa is bibliothecaris en weet niet zoveel van i-pad’s af maar op zolder vindt hij een grote doos met zeker honderd kabels! Jetro gaat naarstig op zoek naar een passende lader in de doos maar vindt in plaats daarvan een heel bijzonder boek getiteld “ LONTANO “. Het is geschreven in een taal die hij niet begrijpt en hij vertrekt op avontuur naar dat verre land.

Onderweg verdwaalt hij in een onderwatertuin en ontmoet hij vreemde figuren: een Baasspeelster, een Jaknikker, Stoute Jongens, De Nette Tantes, en de mooie Sirenes.
Maar als hij in Lontano komt begrijpt hij pas wat het woord wil zeggen.
Hij rent naar huis om over zijn avonturen te vertellen en is net op tijd voor zijn eigen verrassingsverjaardagsfeest met jullie als special guests !

www.zomeropera.be

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands