Cultuur & Natuur kasteel

N.E.R.O.  operavoorstelling voor kinderen

22/06/2019 - 25/06/2019

Scenario en regie:  Véronique Lenaers en Dirk Van Vaerenbergh

De 8-jarige Nero gaat tijdens de zomervakantie bij zijn opa logeren en ontdekt tot zijn schrik dat hij de lader van zijn i-pad is vergeten.
De opa van Nero is bibliothecaris en weet niet zoveel van i-pad’s af maar op zolder vindt hij een grote doos met zeker honderd kabels! Nero gaat naarstig op zoek naar een passende lader in de doos maar vindt in plaats daarvan een heel bijzonder boek...
Dit is het begin van een surrealistisch avontuur waarbij de fantasie van de kinderen geprikkeld wordt en waarbij zij kennismaken met enkele van Rossini's beroemde opera aria's.
 

www.zomeropera.be

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands