Cultuur & Natuur kasteel

Kwaliteitsvol leren in erfgoedsites

06/11/2018

2018 is het Europees jaar van het cultureel erfgoed, ons erfgoed waar verleden en toekomst elkaar raken. Erfgoed- en culturele settings bieden een ideale leeromgeving om zowel professionele, als sociale en persoonlijke competenties in te ontwikkelen. Hoe kan een museum, tentoonstelling, monument of landschap een kwaliteitsvol leerpad aanbieden? Wat zijn badges en hoe kunnen ze een verrijking zijn voor de bezoeker?

Tijdens de studiedag van 6 november neemt Alden Biesen erfgoedaanbieders mee op pad om zich hierin verder te bekwamen. Alden Biesen is partner in het Erasmus+-project Badges. Badges wil een kader ontwikkelen voor competentiegericht leren in culturele en erfgoedsettings en een methode ontwikkelen om deze competenties te verbinden aan de plaats en de missie van een site. Op de tentoonstelling "Limburg tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon" ontdek je die dag hoe je dit concreet kan aanpakken.

Interesse? Hou alvast de datum vrij in je agenda.

UITNODIGING EN PROGRAMMA
Meer info: julie.focquet@cjsm.vlaanderen.be

Studiedag 6 november

Schrijf je in

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Like en volg onze facebookpagina
https://www.facebook.com/Europakasteel

 

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands