Cultuur & Natuur kasteel

Heritage Days

22/08/2020 - 23/08/2020

Alden Biesen Feest!
Festival voor groot en klein in het kader van 800 jaar Alden Biesen: kom Alden Biesen proeven, horen, zien en voelen. Kom genieten van muziek, rollend erfgoed, foodtrucks, animatie en zoveel meer! Het hele domein wordt op zaterdag en zondag omgebouwd in een bepaalde tijdsgeest. Je word ondergedompeld in de sfeer van edellieden en koetsen, maar evenzeer van de roaring twenties met zijn cocktails en swingende jazz. Dat wordt genieten!
Meer info volgt.
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands