Cultuur & Natuur kasteel

Herbeleef de middeleeuwen op de Loonse familiedag

09/03/2019

Duik in de magische wereld van ridders, vuurspuwers, jonkvrouwen en schildknapen.

De teletijdmachine katapulteert je hele gezin die dag naar de middeleeuwen. Ruik en proef de mede, aanhoor het lawaai van de zwoegende ambachtslieden, zie zwaardridders vechten en onderga de donderpreken. Geniet van de zang en de verhalen van minnestrelen en troubadours. Proef van het lekkers van de middeleeuwse eetkraampjes. De Loonse paarden en ridders bereiden zich nu al voor op een heus riddertornooi, verliezen is geen optie. Het jonge volkje kan zich ontpoppen van schildknapen tot ridders of perfectioneren in middeleeuwse technieken. Plezier gegarandeerd!
Noteer de datum alvast met stip in je agenda, het is een leuke afsluiter van de krokusvakantie.

Prijs: 
Volwassenen: € 8 in VVK en € 10 aan de kassa
Kinderen (5 – 18 jaar): € 5 in VVK en aan de kassa

Bij minder goed weer vinden alle activiteiten binnen plaats.

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands