Cultuur & Natuur kasteel

Fruitwandeling

02/09/2018

Alle bloesems groeien natuurlijk uit tot heerlijk bio-fruit. Meer dan 40 ha hoogstamboomgaarden dragen in de zomer en vooral vanaf september heel wat lekkere vruchten. Ook in deze plukperiode neemt een gids je op sleeptouw en verrijkt je met heel wat weetjes over de Haspengouwse fruitcultuur.
Afstand: 4 km
Start aan het Onthaalcentrum.

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands