Cultuur & Natuur kasteel

Familie expo: Grimm achterna

11/07/2020 - 30/08/2020

Tweehonderd jaar geleden werden de sprookjes van Grimm voor het eerst in het Nederlands vertaald. Tweehonderd jaar Grimm en achthonderd jaar Alden Biesen: geen sprookjes uit duizend en één nacht, maar wel een betoverende expo voor het hele gezin over Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, Hans en Grietje en alle andere beroemde sprookjesfiguren van Grimm.

De ideale familie uitstap deze zomer!

Wanneer: van 11 juli t.e.m. 30 augustus, van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur
Waar: waterburcht

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands