Cultuur & Natuur kasteel

Erfgoeddag 2020 - Verhalen over licht en donker

26/04/2020

Liefde bij maanlicht of moonlit love
Veva Gerard brengt liefdesgeschiedenissen uit de Schotse en Ierse traditie, die zich aftekenen tegen het duister van de nacht, en waarbij het maanlicht getuige is van aantrekking en afstoting, betovering en huivering, droom en werkelijkheid. Want de liefde kan in vele gedaanten aan ons verschijnen, net zoals de wisselende maan.

Edgar Allan Poe, meester van het kortverhaal
We vertellen zijn leven als was het één van zijn kortverhalen: dat leven was minstens even bevreemdend als zijn eigen verzinsels. Vanuit dat leven glijden we geruisloos in enkele parels van kortverhalen. Een eens op het puntje van de stoel, omhuld door duisternis, maken we een ommetje langs de poëzie van sir Edgar Allan Poe. Dit alles gebracht door Tom Van Mieghem.

Vertellingen op zondag 26 april om 14, 15, 16 en 17 uur in de rijschool (afwisselend Veva Gerard en Tom Van Mieghem
Deelname is gratis. Inschrijving vooraf is aangeraden, maar niet verplicht.

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands