Cultuur & Natuur kasteel

Erfgoeddag 2019 - rondleiding in het kasteel

28/04/2019

Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt de Erfgoeddag volop de schijnwerpers op vakmanschap. Vakmanschap, ambachtelijkheid en cultureel erfgoed. Dat is in Alden Biesen niet ver te zoeken. In het kader van de Erfgoeddag wil de landcommanderij de bezoeker graag laten kennis maken met zijn waardevolle erfgoed.
In 1971 werd de waterburcht door een brand volledig verwoest. De restauratie ervan is een fraai staaltje van vakmanschap. Enkele ruimtes werden vakkundig gerestaureerd naar het voorbeeld van de vertrekken van de landcommandeur die er woonde in de 18de eeuw. Maak o.m. kennis met de unieke plafondschilderingen, de fraai uitgewerkte stucplafonds, de schouwen en de zolders. Een professionele gids leid je rond. Een unieke ervaring!
Wat/waar: rondleiding van 1 uur in de waterburcht
Wanneer: zondag 28 april om 12 uur, 13 uur en 14 uur stipt - gelieve u 15 minuten vooraf aan te melden in de waterburcht
Reserveren verplicht via onderstaand webformulier. De deelname is gratis. 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands