Cultuur & Natuur kasteel

Erfgoeddag 2019 - orgelworkshop voor kinderen

28/04/2019

De orgelworkshop laat kinderen op een speelse manier kennis maken met het vakkundig gerestaureerde Van Pethegemorgel in de kerk van Alden Biesen. Een specialist legt hen ter plekke uit hoe het orgel er uit ziet, hoe het wordt gemaakt en hoe het klinkt. Daarna mogen de kinderen zelf aan de slag met een doe-orgel. Ze maken een klein ambachtelijk pijporgel dat ze zelf in elkaar kunnen zetten. Leerrijk en plezierig tegelijkertijd!

Wat/waar: orgelworkshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar in de kerk van Alden Biesen

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands