Cultuur & Natuur kasteel

Erfgoeddag 2019 - lezing over de restauratie

28/04/2019

Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt de Erfgoeddag volop de schijnwerpers op vakmanschap. Vakmanschap, ambachtelijkheid en cultureel erfgoed. Dat is in Alden Biesen niet ver te zoeken. In het kader van de Erfgoeddag wil Alden Biesen de bezoeker laten kennis maken met zijn vakkundig gerestaureerd cultureel erfgoed.
In 1971 werd de waterburcht door een brand volledig verwoest. De restauratie ervan is een fraai staaltje van vakmanschap. Enkele ruimtes werden vakkundig gerestaureerd naar het voorbeeld van de vertrekken van de landcommandeur die er woonde in de 18de eeuw. Herbeleef de restauratie stap voor stap samen met een van de vaklui van toen. Een ervaring die u slechts één keer kan meemaken!
Wat/waar: lezing van 1 uur in zaal Bocholtz (1ste verdieping waterburcht)
Wanneer: zondag 28 april om 15 uur stipt (gelieve u 15 minuten vooraf aan te melden aan de zaal)

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands