Cultuur & Natuur kasteel

Er was eens....de gebroeders Grimm en hun sprookjes

01/07/2020 - 30/08/2020

Bezoek de betoverende expo over de sprookjes van Grimm die tweehonderd jaar geleden voor het eerst in het Nederlands werden vertaald. Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, Hans en Grietje, de gelaarsde kat en vele andere beroemde sprookjesfiguren kennen voor jou geen geheimen meer. Bewonder originele afbeeldingen en eerste uitgaves, maar maak ook kennis met minder gekende verhalen die er tot leven komen. Na tweehonderd jaar kunnen ze nog altijd jong en oud bekoren! !
De ideale familie uitstap deze zomer!

Wanneer: van 1 juli t.e.m. 30 augustus
                van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur

Prijs: ≤ 12 jaar: gratis;  ›12 jaar: € 5

Info: aldenbiesen@vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 93

Reserveer hier alvast je tickets voor het hele gezin. Online reservatie vereist via 'Eventbrite'

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands