Cultuur & Natuur kasteel

Eersteklasconcerten

17/01/2019

Eersteklasconcerten is een muzikaal, artistiek en interactief belevingsparcours, dat de grenzen tussen luisteren, actief ervaren en samen performen sloopt.

In 2019 zal Eersteklasconcerten voor de eerste maal vormgegeven worden in Alden Biesen samen met Psallentes en onze Artist in Residence Hendrik Vanden Abeele. Zij nemen de kinderen mee op een parcours van 90’ met drie miniconcerten, elk gekoppeld aan creatieve en actieve workshops. Het format toont aan dat ook jonge kinderen ronduit enthousiast kunnen worden over muziek van heden en verleden, ongeacht haar complexiteit. 

Vang een glimp op van Eersteklasconcerten via de trailer van de voorbije editie.

Wanneer: Donderdag 17 januari 2019
●    9u = try-outparcours aan gereduceerd tarief voor 1 groep van ca. 30 kinderen (ticket: 2,50€)
●    11u = volledig parcours met 3 groepen van 30 kinderen (ticket: 5€)
●    13u30 = volledig parcours met 3 groepen van 30 kinderen (ticket: 5€)
In de prijs is een inspiratiemap inbegrepen.

Info en tickets: tine.vandenbunder@cjsm.vlaanderen.be of +32 89 51 93 44.

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek, Alden Biesen, deSingel en Concertgebouw Brugge in samenwerking met Psallentes.

 

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands