Cultuur & Natuur kasteel

Dialoog deel 2 met Jan Leyers

24/10/2020 - 25/10/2020

De Duitse Ridderorde ontstond in 1220 in Akko (Palestina) tijdens de derde kruistocht. ‘Kruistochten’, een woord waarvan zelfs de meest gematigde moslim nog kippenvel van krijgt.
Kunstenaar en filosoof Jan Leyers ging in zijn boek en reportage ‘In de schaduw van het kruis’ kruisvaarder Godfried van Bouillon achterna. Een verhaal verteld vanuit het standpunt van de moslims. Brandend actueel en niet te missen!

Wanneer: 24 oktober om 15 uur en 25 oktober om 11 uur
Waar: rijschool van Alden Biesen
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands