Cultuur & Natuur kasteel

De bestorming van Alden Biesen

24/03/2019

De Bestorming is gereserveerd voor de sportievelingen onder ons. 
De Bestorming van Alden Biesen is een heroïsche loopwedstrijd die de 6 heuvels rond Alden Biesen aandoet. Deelnemers hebben de keuze tussen 4 beklimmingen (10 km) of 6 beklimmingen (10 mijl). Zet je loopschoenen alvast klaar!

NIEUW! De belevingsloop en -wandeling ‘De Ontdekking van Alden Biesen’.

We nemen je mee langs en door de mooiste plekjes van Alden Biesen. De vernieuwde Engelse tuin, het gloednieuwe hotel Martin’s Rentmeesterij, het idyllische houten wandelpad, de majestueuze Franse tuin, het prachtig glooiende landschap,... Stuk voor stuk pareltjes die geïntegreerd zijn in het parcours. Bovendien voorzien we tijdens het joggen of wandelen enkele verrassende en ‘ridderlijke’ belevingsmomenten die doen terugdenken aan het roemrijke verleden van deze kasteelsite die haar gelijke in Vlaanderen niet kent.
Je legt het parcours al joggend of wandelend op eigen tempo af. Er is geen tijdsregistratie en dus ook geen tijds- of prestatiedruk. Iedereen kan deelnemen!
 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands