Cultuur & Natuur kasteel

Concert Maene Grand Piano

12/12/2018

12 december 2018 om 20u15

Begin 2018 kwam Bram De Looze – jonge beloftevolle pianist en componist van het jaar -  met zijn tweede grote soloproject. Dit keer laat hij zijn improvisatietalent los op een gloednieuwe, unieke Chris Maene Concert Grand Piano; een vleugelpiano met de kracht van de moderne piano en de warmte van zijn historische voorgangers.
Chris Maene koos Bram De Looze als ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de Jazz. Deze revolutionaire piano werd op aanvraag van Maestro Daniel Barenboim gebouwd. In dit design staan de snaren parallel in plaats van gekruist, zoals bij een normale concertpiano tot nu toe altijd het geval was. Hierdoor wordt een transparant en superieur geluid gecreëerd, met een zeer heldere klank waar je duidelijk verschillende klankregisters van elkaar kunt onderscheiden.
Bij dit project heeft Bram De Looze zich laten inspireren door zowel commerciële muziek, hedendaagse muziek als oude klassieke pianoliteratuur. Dit varieert van Bach, Stravinsky tot Ornette Coleman, Monk tot Jason Moran en Steve Lehman.
Locatie: Rijschool van de Landcommanderij Alden Biesen
Info en tickets: www.dekimpel.be
Een samenwerking van CC de Kimpel en Landcommanderij Alden Biesen.

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands