Cultuur & Natuur kasteel

Colloquium 1000 jaar graafschap Loon

30/03/2019

Na de succesvolle colloquia van de vorige jaren, gaan het Historisch Studiecentrum en de Landcommanderij Alden Biesen met dit vierde colloquium verder op hetzelfde elan. Wij hebben opnieuw enkele gerenommeerde sprekers op het repertoire staan. Zij zullen een aantal boeiende thema's toelichten. 

Programma volgt later maar noteer de datum alvast in uw agenda!
 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands