Cultuur & Natuur kasteel

Bloesemnacht GEANNULEERD

17/04/2020 - 18/04/2020

Trek je wandelschoenen aan en laat je onderdompelen in een sprookjesachtige sfeer tijdens de tweede editie van BloesemNacht. Alden Biesen, met de grootste aaneengesloten hoogstamfruitboomgaard van Vlaanderen, laat zich voor één weekend omtoveren tot een feeëriek wandelparkoers doorheen de verlichte boomgaarden, dreven en het Engels Park van het domein.
Na de wandeling kan je bekomen met een hapje en glaasje sap (of iets sterkers) en genieten van een vurige eindspektakel rond 23:15 uur. Tochten starten om 21:00, 21:30 of 22:00. 
Tickets: Volwassenen 7 euro, kinderen onder 12 gratis. Reservaties verplicht. 
Tip: Breng zeker stevige wandelschoenen of laarzen mee, evenals een zaklampje. Omwille van het wandeltraject deels doorheen de boomgaarden zijn delen van het parkoers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderbuggies.

    Ticketprijs 7 euro volwassenen (+ 12 jaar)
    Ticketprijs 0 euro kinderen < 12 jaar

Vrijdag 17 april
    Starttijden: 21:00, 21:30, 22:00

Zaterdag 18 april
    Starttijden: 21:00, 21:30, 22:00

Evenement georganiseerd door Alden Biesen en Stad Bilzen, in samenwerking met de Nationale Boomgaardstichting.
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands