Cultuur & Natuur kasteel

Bilzen, de boom in

20/10/2019

FRUITPLUKEVENEMENT IN ALDEN BIESEN
Alden Biesen is ook dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Meer dan 40 hectare hoogstamfruitboomgaarden, biologisch beheerd (dus zonder pesticiden), dragen begin oktober volop hun vruchten. 
Te veel fruit om in één keer op te eten en heerlijk om puur natuur appelsap van te maken. Daarom vindt op zondag 20 oktober 2019 van 10u tot 17u het fruitplukevenement ‘Bilzen, de boom in’ plaats. 
Iedereen is welkom om appels te rapen en te laten verwerken tot heerlijk appelsap of om gewoon een kijkje te nemen. 

WIL JE JE EIGEN APPELS RAPEN EN EVEN LATER MET JE EIGEN SAP NAAR HUIS. DAT KAN!

Geïnteresseerden kunnen appels rapen om in de boomgaard tot heerlijk appelsap te laten verwerken. De Sapmobiel, een mobiele sapverwerkingsinstallatie, houdt immers halt in Alden Biesen. Ingeschreven rapers kunnen max. 40 kg appels verzamelen en nadien tot sap laten persen. 40 kg appels is goed voor zo’n 30 liter appelsap (max. 6 boxen). De plaatsen zijn beperkt. 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands