Cultuur & Natuur kasteel

BarokFest 2019

05/10/2019 - 06/10/2019

Barokfest is het feest van de barokmuziek, voor kenners en liefhebbers. In de meest gemoedelijke sfeer en met authentieke instrumenten wordt dit jaar die Schöpfung van Jozef Haydn gebracht. Een aanrader!

Concert op zondag 6 oktober om 15 uur in de kerk van Alden Biesen
Zaterdag 5 oktober: mogelijkheid tot het bijwonen van de open repetities om 14 uur in de kerk

Oratorium ‘Die Schöpfung’ van Joseph Haydn.

Zaterdag 5 oktober: 14u-17u ‘open repetities’ in de kerk (a work in progress)
Zaterdag 5 oktober: 19u15 concertinleiding, 20u concert
Zondag 6 oktober: 14u15 concertinleiding, 15u concert

Solisten, koor en orkest van de Bach Academie Alden Biesen garanderen een kwaliteitsvolle, historisch geïnformeerde interpretatie.
De artistieke leiding is in handen van Luc Ponet.
Onder de solisten bevindt zich o.a. de uitstekende Belgische sopraan Noémie Schellens; het is haar eerste samenwerking met de Bach Academie. 
Het Alden Biesen Baroque Orchestra speelt op 'periode-instrumenten', hetgeen vanzelfsprekend bijdraagt tot een authentieke concertbeleving.

De vaste entreeprijs (tickets) = € 25

Bestel alvast je tickets via http://www.organum-aldenbiesen.be/ of info@organum-aldenbiesen.be

 

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands