Cultuur & Natuur kasteel

Babelut workshop: Creatieve stemspelletjes

07/10/2018

Baby’s en peuters zijn vaak druk in de weer met het ontdekken van en experimenteren met hun stem. Denk bijvoorbeeld aan de eerste brabbelklankjes van baby’s en aan het geroep van peuters.
Deze workshop speelt in op het belang van zingen met jonge kinderen en het ontdekken van je eigen stemmogelijkheden. We onderzoeken hoe je met eenvoudige oefeningen je kopstem kan vinden en kan zingen in een 'veilige' stemtessituur voor peuters. We ontdekken creatieve stemspelletjes waarmee we thuis, in de crèche of op school aan de slag kunnen, waarmee we rust kunnen brengen, aandacht vragen, troost bieden, …
Praktische informatie
Wanneer: 7 oktober en 28 oktober
Waar: Zuidelijke Voorburcht, Alden Biesen, Bilzen
Doelgroep: baby’s, peuters en kleuters
•    0-9 maand: 9u tot 9u30
•    9-18 maand: 10u tot 10u30
•    18-36 maand: 11u tot 11u30
Duur workshop: +/- 30 minuten
Aantal deelnemers: 12 kinderen, 1 actieve (groot)ouder per kind* 
Prijs: € 10/kind 
Interesse? tine.vandenbunder@cjsm.vlaanderen.be, 089/519 344
*Door als (groot)ouder samen met je kind actief deel te nemen, wordt de intensiteit van dit samen muziek maken versterkt en raak je vertrouwd met de werkvormen om er nadien thuis mee aan de slag te kunnen gaan. Aan de kant blijven staan of zitten is dus geen optie. Maar geen schrik, want je kan helemaal niks verkeerd doen!

Schrijf je in voor BABELUT - 7 oktober

Creatieve stemspelletjes (tickets 10 euro p. kind)

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands