Cultuur & Natuur kasteel

Aperitiefwandelingen

12/07/2020 - 23/08/2020

Wil je graag Alden Biesen op een ontspannen manier leren kennen? Dat kan! Bezoek op zondagvoormiddag het kasteel met een gids, laat je alles vertellen over de geschiedenis van Alden Biesen en bewonder het appartement en de tuinen van de landcommandeur.

Wanneer: 12 en 26 juli; 9 en 23 augustus om 11 uur
Waar: aanmelden toeristisch onthaalcentrum 
Prijs: € 7/pp, (kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%).
Reserveren via Eventbrite
Info: rondleidingen.ab@vlaanderen.be 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands