Cultuur & Natuur kasteel

Alden Biesen, bezoek ons kasteel ieder weekend met een gids

01/06/2019 - 07/09/2019

Van juni tot september leidt een ervaren gids je ieder weekend rond gedurende één uur. Iedereen kan hierbij aansluiten. Je leert meer over wie hier vroeger woonde en je bezoekt het appartement van de landcommandeur. Bovendien kom je enkele leuke anekdotes te weten over de achthonderdjarige geschiedenis van Alden Biesen.

Wanneer: iedere zaterdag en zondag vanaf 1 juni t.e.m. 7 september om 13 uur en 14u30.
    OPGELET: niet op 30/6 en 7/7

Waar: aanmelden toeristisch onthaalcentrum tegenover de kerk
Reserveren is niet nodig
Prijs: € 5/pp
Meer info: rondleidingenAB@vlaanderen.be 
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands