Cultuur & Natuur kasteel

AlbaNova

28/06/2020

Na een zeer geslaagde en warme editie van AlbaNova 2019 ‘En Route’ kondigen we met plezier aan dat AlbaNova 2020 plaatsvindt op zondag 28 juni.

Met AlbaNova ‘Lift Off’ vieren we de 200ste verjaardag van Gaspard Félix-Tournachon, beter bekend als Nadar. Naast gerenommeerde Franse schrijver, tekenaar en journalist werd Nadar het meest bekend als fotograaf die kunstenaars uit alle mogelijke disciplines in zijn atelier samenbracht en vereeuwigde in portretten (Debussy, Hugo, Monet,…). Als eerste fotograaf die vanuit een luchtballon plaatjes schoot, schreef hij geschiedenis. De hekken die bij zijn 'lift off' het publiek op afstand moesten houden, noemen we nog steeds nadarhekken. Gepaste gastcurator voor AlbaNova 2020 is dan ook Nadar Ensemble, een Belgisch ensemble voor hedendaagse muziek dat door de Standaard omschreven werd als ‘Vlaanderens meest avontuurlijke formatie’.

Het belooft een bijzondere editie te worden; een ode aan Nadar in een avontuurlijk parcours waarbij heteluchtballonnen zelden zo muzikaal klonken. Zonzo Compagnie neemt je met HUSH mee in het klankenspel van barok componist Henry Purcell. Remy Sui zal bezoekers uitdagen met een interactieve installatie. Laat je verbazen door performances van Mazen Kerbaj. Wordt getuige van een virtuoos staaltje pianospel zonder aanwezige piano, verdwijn in een echte camera obscura.

Al in de wolken over dit nieuws? Get ready for ‘lift-off’.

 

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands