Cultuur & Natuur kasteel

’t Sintpaleis

10/11/2018 - 02/12/2018

Sinterklaas, Goed Heilig man, trek je beste tabbaard aan, maak daarna een lange reis vanuit Spanje naar het Sintpaleis!

Wanneer de poorten van het Sintpaleis weer openzwaaien, kan je er leren hoe je over daken moet lopen, je 6-december-bestelling doorgeven en natuurlijk Sinterklaas persoonlijk spreken en een handje geven.

Ticketverkoop: 29 september vanaf 9.00u. in de Oranjerie van Alden Biesen. Aansluitend online verkoop (zolang de voorraad strekt)

  • De oude man en zijn vrienden.

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands