Een bezoek aan Alden Biesen is niet compleet als je de natuur in en rond het kasteeldomein niet hebt verkend. Dus trek je wandelschoenen aan of spring op je (gehuurde) fiets en volg eventueel je gids. Fietsen kan rond Alden Biesen op een aangename en veilige manier dankzij het fietsroutenetwerk. Je rijdt langs hoofdzakelijk autovrije fietspaden via een uniek knooppuntensysteem.

Liever met de auto of met een van onze elektrische groene wagentjes? Dat kan ook! Maak hieronder je keuze en je krijgt meteen alle nuttige informatie.

Fietsen en wandelen

 

Bezoek Bilzen + wandeling

Volledige dag (2 uur – middagpauze – 3 uur)

 

Bloesemwandelingen (4,5 km, 2 uur)

Kom in de maand april de lentebloesems bewonderen tijdens een geleide vo

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands