Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Bezoek Alden Biesen met en zonder gids

Op zoek naar een leuke bestemming voor een daguitstap? Alden Biesen is al jaren een toeristische hotspot. De historische site biedt veel mogelijkheden: bezoek op eigen houtje de Landcommanderij, de prachtige natuur en het park, of kies voor een geleid bezoek met onze gespecialiseerde gidsen. Er is een ruim aanbod van verschillende programma’s, van 2 uur tot zelfs een volledige dag. 

Ontdek de mogelijkheden

Verken de natuur in en rond Alden Biesen

Als je naar Alden Biesen komt, verken dan zeker ook de natuur in en rond het domein. Te voet of met de fiets? Dan kies je voor een wandeling of fietstocht, met of zonder gids. Liever met de wagen? We hebben ook heel wat schitterende routes voor je uitgestippeld die je met de auto of met een van onze elektrische groene wagentjes langs idyllische plekjes in de natuur brengen. Vergeet zeker je picknick niet!

Muziek - Alden Biesen

Muziek

Muziekliefhebbers vinden altijd hun gading in Alden Biesen. Muziek van allerlei slag is immers een belangrijk thema in de Landcommanderij. Zowel klassieke als moderne muziek, opera, orgel, folk en het stevigere rockgenre zijn hier kind aan huis. Maar ook kleine en grote muzikale evenementen en muziekfestivals van externe organisaties vinden hun thuisbasis op het kasteeldomein. Misschien organiseer jij op een dag je eigen concert in Alden Biesen?