Cultuur & Natuur kasteel

Zondagse rondleiding in en rond ons kasteel

Wil je alleen, met je gezin, je partner, buren, vrienden… in Alden Biesen een geleide gidsbeurt meemaken en de historische achtergrond van ons schitterende kasteel leren kennen? Sluit dan op één van deze zondagen aan bij een rondleiding, waarbij een van onze gidsen je doorheen het gebouwencomplex leidt en het leerrijke verhaal doorspekt met heel wat weetjes en anekdotes. En uiteraard bezoek je in het kasteel ook de gerestaureerde vertrekken van de landcommandeur. Je leert er op een ontspannen wijze een belangrijk stuk Limburgs erfgoed door kennen.

Wanneer: 21/01; 18/02; 18/03; 15/04 en 06/05 telkens van 14u30 tot 16 uur
Vertrek: het Onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen
Prijs: € 6,00/pp, te betalen bij aanmelding. Vooraf reserveren is niet nodig
Info: giovanni.saracino@cjsm.vlaanderen.be 

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands