Cultuur & Natuur kasteel

Zomerse rondleidingen op zaterdag en zondag

01/07/2020 - 27/09/2020

Je kan iedere zaterdag en zondag aansluiten bij een korte rondleiding van één uur. Je komt enkele leuke anekdotes te weten over de achthonderdjarige geschiedenis van Alden Biesen en je leert meer over wie hier vroeger woonde. Je bezoekt met de gids ook de gerestaureerde vertrekken van de landcommandeur in de waterburcht.
Wanneer: van 1 juli t.e.m.27 september iedere zaterdag en zondag van 13 tot 14 uur en van 14u30 tot 15u30 (in september enkel om 14u30)
Waar: aanmelden toeristisch onthaalcentrum
Reserveren is niet nodig, (max 20 pers.) 
Betaling enkel via bancontact.
Prijs: € 6/pp
Inforondleidingen.ab@vlaanderen.be 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands