Cultuur & Natuur kasteel

Rondleiding voor individuele bezoekers in de expo over 1000 jaar Loon

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de tentoonstelling ’Limburg tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon’? Zou je graag deelnemen aan een rondleiding maar is het voor jou niet mogelijk om met een groep te komen? Niet getreurd! Elke zondag kan je deelnemen aan een rondleiding voor individuele bezoekers. Laat je meeslepen door de boeiende verhalen over de Loonse graven verteld door een van onze professionele gidsen.

Wanneer: iedere zondag om 13 en 15 uur.
Prijs: € 15/pp inkomticket en gids inbegrepen
Reserveren wordt aangeraden op reservatie@1000jaarloon.be of +32 (0)89 51 93 88 (enkel tijdens de kantooruren)
Meer info over de tentoonstelling vind je op http://1000jaarloon.be 
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands