Cultuur & Natuur kasteel

Onthaalcentrum Alden Biesen - Bilzen

In het hartje van de site ligt de toeristische infobalie. Een onthaalpunt waar je met al je vragen over Alden Biesen kunt aankloppen. Maar ook voor fiets –en wandelkaarten, brochures en streekproducten helpen ze je hier graag verder.

Het onthaalcentrum is trouwens een perfect begin voor je bezoek aan Alden Biesen. Hier kan je de geschiedenis en al haar geheimen leren kennen op onze permanente tentoonstelling over Alden Biesen vroeger en nu. Maak er kennis met het boeiende leven van de landcommandeur en met de Duitse Orde. Ontdek er bovendien de vele evenementen die jaarlijks op het domein plaatsvinden.

Naast het wel en wee van de site zelf stelt ook Bilzen en omgeving zich aan je voor.

Wist je dat Alden Biesen ook de poort is tot het Haspengouwse kastelenlandschap? Leer meer over Haspengouw en zijn talrijke bezienswaardigheden via onze interactieve vlindertafel.

> Koop de toeristische wandelgids

Openingsuren:
Zomerperiode (1 april t.e.m. 30 september)
:
weekdagen 09.00 tot 17.00 uur 
weekend- en feestdagen 10.00 tot 17.00 uur
Winterperiode (1 oktober t.e.m. 31 maart): weekdagen 10.00 tot 17.00 uur 
weekend- en feestdagen 10.00 tot 16.00 uur

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands