Cultuur & Natuur kasteel

Bloesemwandelingen

05/04/2020 - 26/04/2020

Kom in de maand april de lentebloesems bewonderen tijdens een geleide voorjaarswandeling. Haspengouw verandert dan in één grote bloesemzee, een fenomeen dat op een dergelijke schaal maar op enkele plaatsen in de hele wereld voorkomt. Wees er snel bij, want de duur van de bloesempracht is beperkt.

Vertrek: aan het onthaalcentrum in Alden Biesen

Wanneer: zondag 5, 12, 19 en 26 april 2019 om 14.00 u.

Reserveren is aangeraden, maar niet verplicht.

Info: onthaalcentrum Alden Biesen: +32 89 51 93 61 of +32 89 51 56 54 of toerisme@bilzen.be

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands