Cultuur & Natuur kasteel

Bilzen en Alden Biesen met de fiets of te voet

De dag kan beginnen met koffie en Bilzerse taart in een van de gezelligste tavernes aan het marktplein van Bilzen. Na een korte stadswandeling gaat de tocht naar de Landcommanderij en ontdekken we daar al haar geheimen, waarna we kunnen genieten van een middagmaal of korte pauze.

Namiddag kies je tussen een fietstocht langs Bilzerse kastelen (ca. 25 km) of een landschapswandeling met gids langs het bewegwijzerde wandelroutenetwerk (van 4 tot 16 km) naar keuze.

Opgelet: de verplaatsingen tussen de locaties gebeuren altijd met je eigen vervoer!

Volledige dag (2 uur – middagpauze – 3 uur)

  • Nederlandstalige rondleidingen: € 6,5/persoon vanaf 10 personen; groepen < 10 personen betalen  € 65
  • Frans-, Engels- en Duitstalige rondleidingen: € 7/persoon vanaf 10 personen; groepen < 10 personen betalen € 70
  • De programma’s zijn op maat en de prijzen op aanvraag bij rondleidingen.ab@vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 90

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands