Cultuur & Natuur kasteel

Bilzen, Alden Biesen en een rondrit door Haspengouw

De dag kan beginnen met koffie en Bilzerse taart in een van de gezelligste tavernes aan het marktplein van Bilzen. Na een korte stadswandeling gaat de tocht naar de Landcommanderij en ontdekken we daar al haar geheimen, waarna we kunnen genieten van een middagmaal of korte pauze.

Na de middag doorkruisen we de fruitstreek met talloze kerkjes, kapellen en kastelen. Deze monumenten bleven onaangeroerd in een landschap dat een grote rust uitstraalt. In Borgloon houden we halt aan de kapel van Helshoven met een miraculeus Mariabeeld. We bezoeken ook de abdij van Colen-Kerniel, bekend om het reliekschrijn van de H. Odilia en de koorstoel van de H. Lutgardis, pareltjes van ons erfgoed!

Opgelet: de verplaatsingen tussen de locaties gebeuren altijd met je eigen vervoer!

Nederlandstalige geleide bezoeken in Alden Biesen (gids inbegrepen, duur max. 2 uur)
•    Voor groepen vanaf 12 personen: € 6,50/persoon. 
      Kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%
•    Voor groepen tot 11 personen: € 75

Anderstalige rondleidingen zijn mogelijk in het Frans, Duits en Engels. 
•    Voor groepen vanaf 12 personen: €7/persoon. 
      Kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%. 
•    Voor groepen tot 11 personen: € 80

Dagprogramma’s
•    Voor het dagdeel in Alden Biesen gelden de  tarieven zoals boven vermeld.
•    Voor het gedeelte buiten Alden Biesen: €35/uur voor een Nederlandstalige rondrit en € 40/uur voor een anderstalige rondrit, rechtstreeks te betalen aan de gids.

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands