Cultuur & Natuur kasteel

Alden Biesen, namiddag Maastricht

Voormiddag: bezoek aan de Landcommanderij en al haar geheimen

Middagmaal of pauze in Alden Biesen.

Namiddag: we bezoeken Maastricht. Het oude stadscentrum is zeker en vast een bezoek waard. Je vindt er de meeste monumenten en klassieke huizen van Nederland, meer dan 50 kloosters en kerken waaronder Nieuwen Biesen van de Duitse Ridderorde. Tijdens een geleide stadswandeling maken we kennis met de Sint-Servaaskerk op het Vrijthof, de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek, ... Zelfs het vernieuwde stadsgedeelte komt even aan bod. Kortom: teveel om op te noemen!

Opgelet: de verplaatsingen tussen de locaties gebeuren altijd met je eigen vervoer!

Volledige dag (2 uur – middagpauze – 3 uur)

  • Nederlandstalige rondleidingen: € 6,5/persoon vanaf 10 personen; groepen < 10 personen betalen  € 65
  • Frans-, Engels- en Duitstalige rondleidingen: € 7/persoon vanaf 10 personen; groepen < 10 personen betalen € 70
  • Voor de namiddag zijn de programma’s op maat en de prijzen op aanvraag bij rondleidingen.ab@vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 90

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands