Cultuur & Natuur kasteel

Alden Biesen, kastelen en andere bezittingen van de Duitse ridderorde

Voormiddag: bezoek aan de Landcommanderij en al haar geheimen

Middagmaal of pauze in Alden Biesen.

Namiddag: de rijkdom van de Duitse Orde was vooral gebaseerd op de inkomsten van de gronden die ze bezat in het vruchtbare Haspengouw en daarbuiten. Wij bezoeken de mooiste overgebleven restanten tijdens een circa 3 uur durende tocht: onder andere een monumentale vierkantshoeve, de barokke pelgrimskapel en de gerestaureerde commanderij van Ordingen. We passeren langs Tongeren, de oudste stad van België, en Borgloon, de hoofdstad van het oude Land van Loon. Desgewenst pauzeren we voor de koffie en een stuk lekkere Limburgse vlaai. Haspengouw, een landschap als een filmdecor!

Opgelet: de verplaatsingen tussen de locaties gebeuren altijd met je eigen vervoer!

Nederlandstalige geleide bezoeken in Alden Biesen (gids inbegrepen, duur max. 2 uur)
•    Voor groepen vanaf 12 personen: € 6,50/persoon. 
      Kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%
•    Voor groepen tot 11 personen: € 75

Anderstalige rondleidingen zijn mogelijk in het Frans, Duits en Engels. 
•    Voor groepen vanaf 12 personen: €7/persoon. 
      Kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%. 
•    Voor groepen tot 11 personen: € 80

Dagprogramma’s
•    Voor het dagdeel in Alden Biesen gelden de  tarieven zoals boven vermeld.
•    Voor het gedeelte buiten Alden Biesen: €35/uur voor een Nederlandstalige rondrit en € 40/uur voor een anderstalige rondrit, rechtstreeks te betalen aan de gids.

Boek een bezoek

Algemene informatie
Informatie rondleiding

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands