Cultuur & Natuur kasteel

Alden Biesen, Engels park en tuinen

Ontdek tijdens deze rondleiding de ware geschiedenis van Alden Biesen. De Duitse Orde, de Waterburcht, het gerestaureerde appartement… maar we verschuiven de aandacht wat van het architecturale naar de mooie groene landschappen die de Landcommanderij omgeven. De Franse Tuin ingericht met priëlen, knooptuinen, buxus, de Alden Biesenroos, geurige kruiden. Laat je rondleiden in de vernieuwde Engelse tuin met zijn eeuwenoude bomen, nieuw aangelegde prairietuin en vertelhutten, zijn ‘droge’ rivier en als blikvanger de wondermooie Minervatempel.

Kort bezoek (2 uur) met gids

  • Nederlandstalige rondleidingen: € 6,5/persoon vanaf 12 personen; groepen < 12 personen betalen € 75
  • Frans-, Engels- en Duitstalige rondleidingen: € 7/persoon vanaf 12 personen; groepen < 12 personen betalen € 80

Tarieven vanaf 1/1/2020
Nederlandstalige geleide bezoeken in Alden Biesen (gids inbegrepen, duur max. 2 uur)
•    Voor groepen vanaf 12 personen: € 6,50/persoon. 
      Kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%
•    Voor groepen tot 11 personen: € 75

Anderstalige rondleidingen zijn mogelijk in het Frans, Duits en Engels. 
•    Voor groepen vanaf 12 personen: €7/persoon. 
     Kinderen van 6 tot 12 jaar – 50%. 
•    Voor groepen tot 11 personen: € 80

Dagprogramma’s
•    Voor het dagdeel in Alden Biesen gelden de  tarieven zoals boven vermeld.
•    Voor het gedeelte buiten Alden Biesen: €35/uur voor een Nederlandstalige rondrit en € 40/uur voor een anderstalige rondrit, rechtstreeks te betalen aan de gids.

Boek een bezoek

Algemene informatie
Informatie rondleiding

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands