Alden Biesen is meer dan alleen een historische site. De Landcommanderij in Belgisch Limburg is dé plek waar heel wat grote evenementen worden gehouden rond verschillende onderwerpen: van bloemen, muziek en de Schotse cultuur over landbouw tot zelfs Sinterklaas.

Of hou je liever van vertellen, van kunst en cultuur of ben je een natuurliefhebber of een fietser? Bezoek dan ons Internationaal Vertelfestival, onze tentoonstellingen of maak een wandel- of fietstocht in de omgeving.

Alden Biesen

Welkom in Alden Biesen

Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur- en congrescentrum, een toeristische trekpleister: de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is het allemaal. Alden Biesen, ooit gebouwd door de Duitse Ridderorde, is nu een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio.
Alden Biesen behoort tot het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Bekijk de beelden van de Feratelcamera hier.

Ontdek de geschiedenis van Alden Biesen

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Duitse Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen. Vandaar dus de naam: Landcommanderij Alden Biesen.

Wil je het hele verhaal lezen?

Nederlands