Alden Biesen

Welkom in Alden Biesen

Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur- en congrescentrum, een toeristische trekpleister: de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is het allemaal. Alden Biesen, ooit gebouwd door de Duitse Ridderorde, is nu een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio.
Alden Biesen behoort tot het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Bekijk de beelden van de Feratelcamera hier.

Ontdek de geschiedenis van Alden Biesen

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Duitse Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen. Vandaar dus de naam: Landcommanderij Alden Biesen.

Wil je het hele verhaal lezen?

  • Alden Biesen, een unieke erfgoedsite voor heel wat activiteiten

    Benieuwd naar wat er te beleven valt in Alden Biesen?

  • Alden Biesen, ideaal voor vergaderingen en congressen

    Wil je zelf een activiteit organiseren? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

  • Alden Biesen, toeristische trekpleister

    Bezoek een van onze talrijke evenementen.

Van alles te beleven

Historisch monument, toeristische trekpleister, decor voor evenementen en tentoonstellingen, centrum voor Europese werking en congrescentrum… Alden Biesen is het allemaal!

Jong en oud, klein en groot, de cultuur- of natuurliefhebber: iedereen heeft het hier naar zijn zin. Kom naar ons kasteel en ontdek wat jij er wilt beleven!

Ontdek meer

Grondplan Alden Biesen

Vind makkelijk je weg in Landcommanderij Alden Biesen en ontdek op de plattegrond van het domein wat er allemaal te zien is. Bezoek de schitterende historische gebouwen en prachtige tuinen.

Organiseer een publiek evenement

Alden Biesen is dé unieke locatie voor jouw evenement. Of het nu gaat om een concert, festival, happening of een ander publiek evenement: de Landcommanderij in Belgisch Limburg en de unieke omgeving errond zijn ideaal voor het organiseren van allerlei activiteiten.