Zondag 30 juni 2019

Muziek is een menselijke gave. Een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een ketting van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer nieuwe betekenis krijgen en uitnodigen tot variatie. 

AlbaNova slaat een brug tussen vroeger en nu. Eigentijdse creaties met het verleden als inspiratie staan er naast historische muziek die klinkt als nooit tevoren. Een dag vol concerten, experimenten, installaties en workshops. Jaarlijks werken we samen met een centrale festivalgast die betrokken wordt in voorafgaande artistieke en participatieve trajecten. AlbaNova geeft stimulansen aan de wereld van oude en nieuwe muziek, toont resultaten van labo’s en is een broedplaats voor alternatieve vormen van publieksparticipatie.

www.albanovafestival.com

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands