Wil je verhalen leren vertellen voor je kinderen, je kleinkinderen of voor de kinderen in je klas? Vertel Kasteel Alden Biesen en de Vertelacademie Nederland bieden jaarlijks twee basiscursussen verhalen vertellen aan, met een overnachting op het Vertel Kasteel. Binnenkort komt er ook een jaarlijkse vervolgcursus en diverse workshops. Dankzij deze samenwerking kunnen we binnenkort in Vlaanderen de vierjarige gecertificeerde vertelopleiding aanbieden, die je nu alleen in Utrecht en deels in Zwolle kunt volgen.

Hoe word je verteller?

Het onderwerp van de basiscursus is beeldend vertellen. Hierbij zet je een bestaand verhaal naar je eigen hand. In deze training komen de grondbeginselen van het verhalen vertellen aan bod.

De basiscursus bestaat uit een dubbelweekend van zaterdagochtend tot zondagavond. De cursusperiodes vallen telkens samen met een van de grote vertelevenementen in Alden Biesen. Deelnemers kunnen dus ook meteen genieten van een professionele en internationale vertelcontext.

Gedurende 2 weekends maken deelnemers kennis met de basistechnieken van de vertelkunst. Onder deskundige begeleiding en met persoonlijke feedback gaan ze het tweede weekend aan de slag met een zelfgekozen verhaal. De cursus wordt afgesloten met een presentatie aan de eigen groep.
Het eerste weekend (10 en 11 oktober) valt samen met ‘Verhalen in het Park’. De cursisten kunnen het avondprogramma (met reductie) meemaken. 
Het tweede weekend (31 oktober en 1 november) verzorgt Mia ’s avonds een vertelling of vertelwandeling.
 
Kijk op http://www.vertelacademie.nl/lesaanbod/alle-cursussen/22-basiscursus-verhalen-vertellen
Aarzel niet om in te schrijven, nu er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn!

Basiscursus vertellen

Ook willen wij uw aandacht vestigen op een samenwerkingsproject tussen het Vertelkasteel Alden Biesen en de Vertelacademie Nederland: gedurende 2 weekends in het voorjaar 2016 kan u deelnemen aan een Basiscursus vertellen in de Landcommanderij zelf. 
Deze cursus wordt geleid door Vlaams vertelster en docente Mia Verbeelen en richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in het genre. Plaatsen zijn beperkt.
  
- datum 1ste weekend: zaterdag 19 en zondag 20 maart 
- datum 2de weekend: zaterdag 23 en zondag 24 april    

Tijdens dit 2de weekend kan u in Alden Biesen vertelactiviteiten meepikken in het kader van het Vertelfestival.
 

Schrijfworkshop 'Magische muiltjes'

U kan ook deelnemen aan de unieke schrijfworkshop ‘Magische muiltjes’, over het makkelijker maken van moeilijke materie. In metaforen en verhalen, die je soms gewoon zelf kunt verzinnen, liggen magische mogelijkheden verscholen om moeilijke thema's bespreekbaar te maken (rouw, echtscheiding, pesten,...).

Isabelle Desegher (De Vertelf) is creatief en narratief therapeute, sprookjesschrijfster en -vertelster. In haar praktijk voor (Psycho)therapie Kaleidoscoop zet ze meermaals bestaande sprookjes in tijdens de begeleiding van kinderen en jongeren.  
Meer informatie vind je bij www.devertelf.be of www.praktijkkaleidoscoop.be

Deze cursus wordt georganiseerd op zaterdag 23 april van 9.30u tot 16.30u in de Landcommanderij.
 

Vertel kasteel

Internationaal Vertelfestival

Het Internationaal Vertelfestival is een uniek meertalig festival over de vertelkunst en kan op veel belangstelling rekenen van het Vlaamse onderwijs en van vertelminnend Vlaanderen  en Nederland. Een mix van Vlaamse, Waalse en internationale vertellers brengt eigen verhalen, verhalen van bekende en minder bekende auteurs of verhalen uit de volkse overlevering. Alle genres komen aan bod en elke leeftijdscategorie vindt er zijn gading. 

 

Nederlands