Zijn honden toegelaten op het domein?

Buiten op het domein mag je hond je aan de leiband vergezellen, behalve in de Franse tuinen, de kerk en het kasteel. Assistentiehonden zijn uiteraard overal welkom. Wij verzoeken je wel om de netheid van het domein te respecteren. Bij evenementen georganiseerd door andere organisaties wijzigen deze richtlijnen soms. Als je hier vragen over hebt, wend je dan tot de organisatoren van de evenementen.

Fotoreportages

Op het domein van Alden Biesen mag je foto’s nemen voor privégebruik. Communie-, lentefeest- en trouwfoto’s die niet voor commerciële doeleinden bestemd zijn, kunnen dus zonder voorafgaandelijke toestemming.

Op het domein zelf kan dit gratis, in de Franse tuinen betaal je € 1 per persoon. Tijdens tentoonstellingen in het kasteel betaal je € 3 per persoon voor de toegang tot het kasteel en de Franse tuinen. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet te betalen.

Voor sommige evenementen betaal je toegang om de site te betreden en/of zijn bepaalde delen van het domein niet toegankelijk. Daarom check je het best vooraf op de website of er een evenement is.

Voor commerciële fotoreportages vraag je vooraf toestemming via congrescentrumaldenbiesen@cjsm.vlaanderen.be of via +32 89 51 93 47 - +32 89 51 93 48.

Toegankelijkheid voor andersvaliden

Sommige delen van het domein zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zoals de Engelse tuin, de zolder van de waterburcht en enkele vergaderzalen rond het buitenhof. Wij hopen dat je hiervoor begrip kan opbrengen. Wij werken echter aan een integraal toegankelijkheidsplan voor de toekomst.