Engelse tuin - gesloten wegens renovatie

Engelse tuin - gesloten wegens renovatie

19/10/2016

In december 2016 start de langverwachte renovatie van de Engelse tuin. Concreet wil dat zeggen dat we de tuin zullen afsluiten voor het grote publiek, enkel de beperkte route van Bilzen Mysteries blijft in gebruik tijdens de openingsuren van de attractie. Wij verontschuldigen ons dan ook voor dit ongemak.

De Engelse tuin is een essentieel onderdeel van het historisch complex Alden Biesen. De tuin werd in 1786-1787 aangelegd in opdracht van de laatste landcommandeur Frans von Reischach.. De tuin is ontworpen door architect Ghislaine-Joseph Henry ( 1754-1820) in de voor die tijd typerende “Engelse stijl”. De blikvanger van de Engelse tuin in Alden Biesen is de mergelstenen Minervatempel in klassieke stijl. 

Doorheen de 230-jarige geschiedenis van de Engelse tuin volgden verschillende eigenaars elkaar op. De kenmerkende stijlelementen van het oorspronkelijk ontwerp zijn hierdoor vervaagd. Gedurende de laatste decennia is de tuin door een gebrek aan beheer en financiële middelen bovendien steeds meer geëvolueerd naar een inheems loofbos. 

De renovatiewerken hebben aandacht voor de aanwezige natuurwaarden, een goede toegankelijkheid en een duurzaam beheer. De nog bestaande elementen zullen we maximaal behouden, conserveren of restaureren en waar mogelijk toegankelijk maken. Sommige bestaande onderdelen krijgen een eigentijdse interpretatie. Verder is er plaats voor nieuwe invullingen zoals een vertelplek en een vaste picknickplaats. Ook op het vlak van groen zullen we de nodige acties ondernemen. De blikvanger op het vlak van ‘nieuw’ groen wordt de prairietuin. Tenslotte besteden we ook aandacht aan de toegankelijkheid. Het toegankelijkheidspad in de tuin maakt deel uit van een groter wandelcircuit rond het kasteel. Na de voltooiing van de renovatiewerken zal de Engelse tuin terug jaarrond toegankelijk zijn tussen zonsopgang en zonsondergang.

 

 

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Like en volg onze facebookpagina
https://www.facebook.com/Europakasteel

 

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands