Samen met de vzw Organum brengen we het historische Van Peteghemorgel (1788) tot leven in verschillende concerten en andere muzikale evenementen. Organum nodigt hoog aangeschreven organisten uit om te concerteren. Daarnaast stellen zij verrassende programma’s samen waarbij het orgel in dialoog gaat met andere instrumenten, zangers, dansers en acteurs. 
Alden Biesen organiseert in samenwerking met Musica AlbaNova, midzomerfestival voor creatie en muzikaal erfgoed (het vroegere Dag Oude Muziek). 
Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het Limburgse topevenement de Zomeropera. Fan van het stevigere genre? Dan zien we je vast op Biesenrock en het Schots weekend.

Organum

BarokFest Alden Biesen

Het BarokFest Alden Biesen brengt ons een hele dag barokke musiceervreugde. Uitvoeringen van 17de en 18de-eeuwse composities krijgen er gedurfde verklankingen gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-) interpretaties. 
Een wake up call om 7:15 met Les Amis (3 jachthoorns) zet direct de juiste toon. Om 7:30 volgt er een dauwconcert en wandeling met gids doorheen het domein. Op diverse locaties kunnen we genieten van 18e -eeuwse muziek met het duo Aurélie Viegas & Wim Brabants op Louis XVI-harp & 8-kleppenfluit en Luc Ponet aan het orgel. Daarna volgt er een feestelijk ontbijt met bubbels. Het aperitiefconcert (11:00) brengt ons een unieke uitvoering van de Goldbergvariationen van J.S. Bach door Geert Van Gele (blokfluit), Ludmilla Tschakalova (klavecimbel) en Luc Ponet (orgel). Daarna wordt de honger terug gestild met een heerlijke lunch op het domein Alden. De dag wordt afgesloten met een cantateconcert (15:00) door solisten, koor en orkest van onze vertrouwde Bachacademie. Op het programma o.a. de wondermooie cantate ‘Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit’, beter bekend als de Actus Tragicus van J.S.Bach en werk van J.J.Quantz. Napraten over deze prachtige beleving kan in ons BachKaffee.
 

Tickets:
Hele dag:        dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert, lunch (buffet),   cantateconcert en gratis drankje BachKaffee: €90
Voormiddag:   dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert: €50
Namiddag:      cantateconcert en gratis drankje BachKaffee: €30

Info:                            www.organum-aldenbiesen.be 
Inschrijvingen:            info@organum-aldenbiesen.be 
                                   inschrijvingen.organum@alden-biesen.be

 

ALBANOVA 2017

Muziek is klinkende tijd. Tijd om te luisteren, genieten, bewegen en bewogen te worden. AlbaNova 2017 gaat samen met festivalgaste Romina Lischka (gamba) op zoek naar de historische en culturele rol van muziek in de beleving van tijd. Van christelijke getijdengezangen of islamitische gebedsoproepen die de dag ritmeren, tot Indische raga’s en ambient music die de tijd rond en vloeiend maken. Van historische canontechnieken tot een symfonie voor 100 metronomen.

Hou zondag 25 juni 2017 helemaal vrij in je agenda! We staan op met de vogels bij het vroege ochtendgloren en gaan door tot de koning gaat slapen bij een streep tijdloze nachtmuziek.

Programma & tickets: www.albanovafestival.com

 

Andere muzikale evenementen

Alden Biesen is ook het toneel voor heel wat andere muzikale evenementen en concerten. Denk maar aan de Zomeropera, Biesenrock en het Schots weekend. De inbreng van Alden Biesen varieert van het verhuren van onze locatie(s) en zalen tot logistieke steun en het aanbieden van onze expertise. Ook jij kan je muzikale evenement organiseren in Alden Biesen!

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands