Erasmus+, het Europese onderwijsprogramma, biedt een hele reeks mogelijkheden voor zowel personeel als studenten van kleuter-, basis- en secundair onderwijs, en van instellingen voor volwasseneneducatie en beroepsopleiding. 
In samenwerking met het Nationaal Agentschap, EPOS vzw, organiseert het Europa Kasteel regelmatig studiedagen en seminaries over internationalisering binnen onderwijs en vorming. 

Wil je met je school of organisatie graag een internationaal project opstarten en vraag je je af hoe je eraan begint, raadpleeg dan alvast de website van Europahuis Ryckevelde

Je vindt er een schat aan informatie: een gids voor grensoverschrijdende projecten, een antwoord op ‘hoe vind ik een buitenlandse partner’, een handleiding bij subsidieaanvragen en zoveel meer.  
Heb je nog vragen, neem dan contact op met de Europese werking in Alden Biesen. Wij lezen bovendien gratis je KA1- of KA2-aanvraag na en geven feedback.
 

2017-10-23: Impact en verankering van een internationaliseringsbeleid op school - peer learning event 

 

Impact en verankering internationaliseringsbeleid

peer learning event

voor kleuter-, basis- en secundair onderwijs

Landcommanderij Alden Biesen        maandag 23 oktober 2017     van 10h00-15h30

 

 

Vraag je je wel eens af of het internationaliseringsbeleid van jouw school sterk genoeg is en zou je graag feedback krijgen van collega’s? Wil je graag weten hoe de internationale werking verloopt in andere scholen? Worstelde je met de vragen naar impact en verankering bij je Erasmus+ projectaanvraag? Wil je mee nadenken over hoe je impact kan meten?

Kom dan naar het gratis peer learning event voor scholen op 23 oktober 2017 in Alden Biesen. Je ontmoet er collega-coördinatoren en leerkrachten die aan de kar trekken van internationale projecten.  
Het doel van deze dag is te reflecteren op je eigen internationaliseringsbeleid en de kwaliteit ervan te  vergroten zodat je naar huis vertrekt met frisse ideeën en nieuwe invalshoeken voor een gerichte internationaliseringsstrategie. 

Verleg de grenzen van je grenzeloze onderwijsvisie en schrijf je in!

Voor meer info, zie de uitnodiging  (PDF-bestand)

2017-11-07: Leren in een erfgoedcontext

Leren in een erfgoedcontext

studiedag

voor kleuter-, basis- en secundair onderwijs

Landcommanderij Alden Biesen                dinsdag 7 november 2017                            van 10h00-15h30

2018 wordt het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Landcommanderij Alden Biesen organiseert daarom op 7 november 2017 een studiedag voor scholen waarop nationale en internationale projectvoorbeelden van place-based learning gepresenteerd worden. 

Je kan jongeren les geven over monumenten en volksgebruiken, maar je kan lokaal of internationaal erfgoed ook gebruiken als motiverende omgeving om uiteenlopende competenties aan te leren. Erfgoed is leuk, gratis en overal aanwezig. Het biedt verrassende mogelijkheden voor themaweken en alle vakken, van houtbewerking en expressie over wo of pav tot wiskunde en wetenschappen. 

Heb je zin gekregen om ook aan een (internationaal) erfgoedproject te beginnen en wil je graag meer informatie over de mogelijkheden en hoe je die in een Erasmus+-beursaanvraag kan gieten?
Schrijf je dan vandaag nog in voor deze studiedag in het inspirerende kader van Alden Biesen.

Hier lees je meer over het programma en hoe je je kan inschrijven.
 

23/24-11-2017: Verhalen en vertelkunst in socio-cultureel werk met migranten en vluchtelingen  

 

Internationale studiedag

“Verhalen en vertelkunst in migranten- en vluchtelingenwerk”

voor socio-culturele organisaties en volwassenenonderwijs

Landcommanderij Alden Biesen

23 november 2017

met de steun van het departement Onderwijs en Vorming en Epos, het nationaal agentschap voor Erasmus+

Ben je benieuwd naar het potentieel van verhalen voor jouw werk met migranten en vluchtelingen? Wil je weten hoe werken met verhalen en vertelgroepen kan bijdragen tot sociale cohesie, meer maatschappelijke betrokkenheid en wederzijds begrip? Ben je op zoek naar een speelse methode om de Nederlandse taal aan te leren? Ben je klaar om je op het terrein van digital storytelling te wagen?

Kom dan op 23 november inspiratie opdoen op de gratis studiedag “Verhalen en vertelkunst in migranten- en vluchtelingenwerk” in landcommanderij Alden Biesen. In de voormiddag presenteren we je een reeks mooie voorbeelden van projecten. In de namiddag geven vertellers diverse workshops. 

Op 24 november geeft Lauren Bianchi (The Village Storytelling Centre – Glasgow) een workshop van 9.30u. tot 15u. Deelnameprijs: 25 euro.  

Interesse? Lees meer en schrijf je in via de uitnodiging. In de bijlage workshops inhoud kies je welke workshops je wil volgen. Stel je ook graag zelf je project voor, lees dan aandachtig de praktische wenken in de bijlage posterpresentatie.
 

CONTACT

Julie Focquet

email

+32 89 519 353

 

Myriam Swinnen

email

+32 89 519 355

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands